Trans dejting – Hitta en dejtingplattform för transpersoner

Trans dejting: Som transperson kan det vara svårt att hitta en partner, särskilt om du håller på att byta könstillhörighet. Därför kan det vara bra att välja en dejtingplattform för transpersoner.

Det finns inga specifika siffror för antalet transpersoner i Sverige, men uppskattningar tyder på att mellan 0,5-2 % av den svenska befolkningen är transsexuell. Det är alltså en relativt liten andel av befolkningen.

Medlemmar

20 miljoner+

Gratis profil

Ja

Publik

Singlar

Medlemmar

300.000+

Gratis profil

Ja

Publik

Gifta & affär

Medlemmar

900.000+

Gratis profil

Ja

Publik

Gifta & affär

Medlemmar

150.000+

Gratis profil

Ja

Publik

Sugerdating & affär

Lyckligtvis blir det allt lättare att hitta likasinnade, och dejtingsajter och appar följer med i utvecklingen. Det innebär att det nu finns särskilda dejtingsajter för transpersoner och att fler sajter och appar tillåter dig att välja ”transgender” som ditt kön.

Vad innebär det att vara trans?

Trans dejting - Hitta en dejtingplattform för transpersoner - trans dejting

Trans är en förkortning för transsexuell och betyder i praktiken en person som identifierar sig med ett annat kön eller en annan identitet än den han eller hon föddes med. Detta innebär vanligtvis en kvinna som föddes som man eller en man som föddes som kvinna.

Processen för att byta kön kan vara långvarig, så som transperson kan du hamna någonstans mittemellan under en lång tid. Och det kan vara särskilt svårt att hitta en partner under denna tid.

Varför välja trans dejting?

I Sverige finns det bara ett fåtal dejtingsajter som enbart är avsedda för transpersoner. Det är dock troligt att många transpersoner väljer dessa webbplatser just för att hitta en plats där förklaringar är onödiga.

Trans dejting webbplatser är dock inte bara för transpersoner. Det är också för personer som inte har några problem med att hitta en partner som är transsexuell. Sajterna är alltså ett säkert utrymme där du kan vara dig själv och i en säker miljö söka en partner – eller bara hitta likasinnade människor att prata med.

De stora dejtingsajterna erbjuder också fler och fler alternativ för mångfald, och på många ställen är det möjligt att skapa en profil med andra kön än manligt/kvinnligt, samt att sortera vad du söker i en partner.

Till och med på den berömda dejtingappen Tinder är du välkommen som transsexuell – och du kan till och med välja att vara just det när du skapar en profil.

Goda råd för trans dejting

Det kan vara svårt att hitta en dejt som transperson om du vill vara ärlig om den förändring du har genomgått – eller håller på att genomgå. Det är dock viktigt att vara ärlig.

Transgender handlar inte om sexualitet, utan om kön. Transpersoner har lika många olika önskemål, behov och begär som personer av andra kön. Därför är det viktigt att beskriva vem du är och vad du letar efter när du är transperson och använder nätdejting.

  • Välj en snygg och aktuell profilbild: Även om du håller på att förändras är det viktigt att en potentiell dejt vet hur du ser ut nu. Du kan alltid uppdatera din bild regelbundet.
  • Beskriv dig själv som person. Vad tycker du om att göra, vad arbetar du med, hur ser dina familjeförhållanden ut och hur lever du?
  • Beskriv din förvandling om du vill. Om du känner för det kan det vara bra att beskriva din utveckling så att potentiella partners vet hur långt du har kommit i din omvandling.
  • Beskriv vad du söker: Vad söker du hos en partner? Vilka är dina preferenser när det gäller kön, ålder och intressen?

Det är bra att vara ärlig och kortfattad. Det är inte alla som vill ägna tid åt att läsa romaner – och det bör finnas utrymme för frågor och samtal efteråt.

VANLIGA FRÅGOR

Hur hittar jag en dejt som transperson?

Många dejtingsidor låter dig specificera både ditt kön och vad du söker, precis som det även finns dejtingsidor med fokus på transdejting.

Vilket kön ska jag välja på dejtingsidan om jag är trans?

Om du väljer en dejtingsajt eller app som inte har möjlighet att välja ”transperson” bör du välja det kön du identifierar dig med. Du kan alltid utveckla i din profiltext eller i en privat konversation om du känner för det.

Relaterat: gay dating & lesbian dating

netdatingsider

Link1
Link2
Link3

Kontakt

Om oss

Blog