KristenDate – Hitta en partner eller vän som är troende

Christian dating är för dem som själva är kristna och som vill hitta en kristen partner eller kristna vänner. Det finns både danska och internationella dejtingsajter för kristna.

Många människor i Sverige hävdar att de är kristna, men få lever faktiskt efter kristna värderingar. Trots att nästan 77 % av svenskarna är kristna är endast 2 av 3 som identifierar sig som kristna – och långt färre lever faktiskt som troende enligt Bibeln.

För att vara en praktiserande kristen måste man följa Bibelns föreskrifter. Och du måste ha en förståelse för Kristus och treenigheten. De flesta skulle också säga att man bör följa de tio budorden, men i praktiken finns det inget specifikt som man absolut måste följa som kristen. Det är i hög grad en fråga om tro och övertygelse.

Vad är Christian dating?

KristenDate - Hitta en partner eller vän som är troende - KristenDate

Christian dejting är dejtingsajter för kristna. Om det är viktigt för dig att dina vänner och din partner har samma religiösa övertygelse som du, är denna form av nätdejting ett självklart val.

Om du letar efter en vän eller flickvän som delar samma kristna värderingar som du kan kristen dejting vara ett bra ställe att börja. Det finns både kristna dejtingsajter enbart för danskar och mer internationella sajter där du kan träffa kristna i andra länder.

Goda råd för kristen dejting

Bara för att du hittar en match på en kristen dejtingsajt betyder det inte att det är en religiös match. Det finns faktiskt tre huvudtyper av kristna: katolska, ortodoxa och protestantiska. Och under denna finns det många undertyper.

Därför är det viktigt – även på en kristen dejtingsajt – att beskriva vad du letar efter i en partner när det gäller religion och religiösa sedvänjor.

Andra goda råd för kristen dejting kan rekommenderas:

  • Välj en bra, aktuell och attraktiv profilbild
  • Skriv en profiltext om vem du är och vad du söker
  • Beskriv din tro och dina religiösa principer
  • Beskriv dina religiösa önskemål om en partner

Varför välja kristen dejting?

När antalet jämlikar är begränsat i sverige kan det vara trevligt att ha möjlighet att söka bekantskaper oberoende av geografi, både i Sverige och i andra länder. Som praktiserande kristen kan du leta efter kärlek under lång tid om du bara söker i ditt eget närområde.

Lyckligtvis är det idag lätt – och ofta billigt – att resa över både stads- och landsgränser. Uppkopplad kristen dejting öppnar därför många möjligheter att hitta nya bekantskaper.

För dig som kristen kan det vara en fantastisk möjlighet att få kontakt med andra troende på nätet. Du kan vara säker på att alla delar din religiösa övertygelse, så du behöver inte vara försiktig när religionen kommer på tal – eller försvara dina livsval.

Vill inte ha sex före äktenskapet

Många kristna vill inte ha sex före äktenskapet. Och det är precis tvärtom mot hur resten av dejtingvärlden fungerar i Sverige.

Därför kan det kännas tryggt att använda en dejtingsajt där det är okej att klargöra att du vill hitta en partner för att gifta dig – och ett äktenskap som varar. De flesta praktiserande kristna stöder trots allt inte heller skilsmässa.

VANLIGA FRÅGOR

Kan man ha sex före äktenskapet som kristen?

Enligt den klassiska kristna synen är det förbjudet att ha sex utanför äktenskapet. Idag är det dock allt fler kristna som accepterar sex före äktenskapet – med samma partner – som ett villkor för tidens utveckling.

När är du kristen?

Idag finns det många varianter av att leva som en troende kristen. De flesta kommer dock att tycka att det kräver att man till övervägande del lever efter Bibelns föreskrifter, och här i synnerhet har förståelse för treenigheten och Kristus.

netdatingsider

Link1
Link2
Link3

Kontakt

Om oss

Blog