Cougar dejting – mogna kvinnor som träffar yngre män

Cougar dejting är dejting där äldre kvinnor träffar yngre män. Det är ofta ett oengagerat förhållande som bygger på erfarenheter och sexuella möten.

Uppkopplad dejting har exploderat under de senaste åren och är populär som aldrig förr. Det finns nästan ingen gräns för vad dejtingsajter erbjuder, oavsett om du söker en partner, en engångsrelation eller oengagerat sex med samma partner.

Cougar dating – liksom online dating – har också fått allt större utrymme. Till en början orsakade det upprördhet på många håll, men fler och fler ser fördelarna med ett förhållande utan förbehåll mellan erfarna kvinnor som vill ha roligt utan förbehåll och yngre män som ännu inte vill slå sig till ro.

Vad är cougar dating?

Cougar dejting - mogna kvinnor som träffar yngre män - cougar dejting

Ordet ”cougar” betyder i sin rätta betydelse ”puma”. Pumakvinnor är som pumor på jakt efter (ungt) kött. En puma är en kvinna – vanligtvis över 40 år – som inte längre är intresserad av barn, barn och allt som hör till det. Hon är på andra sidan – och hon behöver ha roligt!

Om du är en ung man lär du dig snabbt att det för kvinnor i samma ålder ofta handlar om att hitta en partner som de kan slå sig ner med och skaffa barn. Det är naturligt och biologiskt i den åldern. Om du letar efter en relation som inte är bindande kan cougar dejting vara något för dig.

Cougar dejting är äldre kvinnor och yngre män som träffar varandra. Ofta är det ett engagerat förhållande, men det är ändå oengagerat och bygger på spontanitet, skoj och sex. Till skillnad från snabba flings kommer cougar dejting oftare att bestå av upplevelser som att gå ut och äta eller resa, men där det finns en ömsesidig överenskommelse om att hålla känslor utanför ekvationen.

Fördelar med dejting cougar kvinnor

Fördelen med puma-kvinnor är att de vanligtvis redan har gått igenom alla dessa processer med män och barn. Kanske har barnen flyttat från boet, kanske är hon skild och vill ha lite kul, eller kanske behöver hon bara en boost i vardagen.

Äldre kvinnor har också fördelen att de har erfarenhet. De har prövat lite av varje under åren och kan förmodligen bredda din sexuella horisont. Dessutom letar de vanligtvis efter en fast ”partner” som kan skämma bort dem och dra nytta av deras erfarenheter – utan att förvänta sig att det ska utvecklas till ett fast förhållande.

Det är naturligt att fråga sig om äldre kvinnor fortfarande kan hitta gnistan. Men många studier visar faktiskt att kvinnor når sin sexuella höjdpunkt efter 40 års ålder. Kanske har det något att göra med att allt det där med små barn är en sak av det förflutna och att det finns ny energi på kontot.

Hur man börjar cougar dejting

Det finns särskilda dejtingsajter och appar som fokuserar på relationer mellan mogna kvinnor och yngre män. Men det finns också gott om möjligheter för cougar dating på de stora dejtingsajterna.

Oavsett om du är en ung man som vill pröva en mogen kvinna eller om du är en mogen kvinna som vill pröva en yngre man är det viktigt att vara ärlig och uppriktig i din profiltext. Beskriv vem du är och vad du letar efter. Lägg till en snygg profilbild – och börja ta kontakt.

Ofta är det kvinnan som tar kontakt med mannen – en puma på jakt – som tar kontakt med mannen. Det är dock inget fel med att prova det tvärtom.

Bra råd för cougar dejting:

  • Förutse från början
  • Var ärlig på vägen
  • Slösa inte tid om du inte är intresserad
  • Avsluta förhållandet på rätt sätt när det är dags

Särskilt det sistnämnda rådet är viktigt att tänka på, eftersom det finns en ömsesidig förståelse för att cougar dating är något tillfälligt. Kvinnan vill ofta ha en period av oengagerat nöje – kanske efter en skilsmässa – och mannen kommer förmodligen någon gång att vilja slå sig ner och bilda familj.

VANLIGA FRÅGOR

Vad betyder puma?

Cougar betyder – direkt översatt – puma. I dejtingsammanhang är det ett uttryck för en mogen kvinna som är på jakt efter sitt byte: en yngre man.

Hur gamla är puma kvinnor?

Det finns ingen fast regel för när en kvinna anses vara en ”puma”, utan oftast är det kvinnor i åldern 40+ som söker män i 20-30-årsåldern.

Relaterat: MILF dejting

netdatingsider

Link1
Link2
Link3

Kontakt

Om oss

Blog