Fitness dating – Hitta en partner som bryr sig om sin kropp och hälsa

Fitness dating är för dig som vill hitta en partner med samma värderingar som du, en partner som bryr sig om sin kropp och hälsa.

Om du ägnar mycket tid åt din sport eller träning kan det vara bra att hitta en partner som du antingen kan träna med eller som åtminstone har samma förståelse för ditt sätt att leva.

Det kanske inte finns så mycket tid kvar på en vardag med arbete och motion, så det är bra om löprundan, cykelturen eller resan till gymmet kan bli en gemensam grej. Dessutom följer ofta en hälsosam kost med, och det är helt enkelt lättare att umgås med andra som värdesätter att äta hälsosamt och hålla kroppen i form – oavsett om det är på hobby- eller elitnivå.

Vad är fitness dating?

Fitness dating - Hitta en partner som bryr sig om sin kropp och hälsa - fitness dating

Fitness dejting är dejting för dem som lägger vikt vid fitness. Begreppet används ofta för alla typer av träning och sport, så det är för dem som tränar för ett maraton, för dem som går till gymmet flera gånger i veckan och för dem som är professionella badmintonspelare.

Fitness dating ger dig möjlighet att hitta en partner i ett nätverk av likasinnade. Här riskerar du inte att träffa någon som huvudsakligen lever på skräpmat eller någon som inte äger ett par löparskor.

Det finns en gemensam förståelse för att fitness och hälsa är viktigt – och att det måste finnas utrymme för det i ett förhållande. Kanske kan ni träna tillsammans, eller kanske kan ni bara ge varandra utrymme för varandras träningspass. En sådan gemensam förståelse är en bra utgångspunkt för ett varaktigt förhållande.

Är fitness dating för alla?

Det finns ett stort antal dejtingsajter där ute, och fitness dating är en nisch. Du bör bara välja en fitness dejtingsajt om fitness eller träning är så viktigt för dig att du föredrar en partner som brinner för det.

Om det inte är viktigt för dig att din partner är lika engagerad i fitness och träning kan du använda någon annan dejtingsajt – till exempel en av de större sajterna med fler användare – och bara beskriva dina träningsbehov i din profiltext.

Färre människor använder fitness dating, men de som är engagerade gör det. Om det är viktigt för dig att ha en välmående partner är fitness dating ett bra val.

Därför är det viktigt att ha en partner som också tränar

Det finns många goda skäl att leta efter en partner som också tränar, om du är intresserad av det:

  • Ni kan träna tillsammans
  • Det finns en gemensam förståelse för vikten av att ägna tid åt motion
  • Det är lättare att hålla sig i form om din partner är engagerad i träning och hälsosam kost
  • Ni kan turas om att laga mat

Om du väljer en partner som inte är engagerad i träning och hälsosam kost är det svårare att upprätthålla intensiteten. Å ena sidan kan du bli frestad att tillbringa tid med din partner i stället för att träna, och å andra sidan kan du bli benägen att äta den typ av mat som din partner föreslår i stället för att hålla dig till en diet.

Studier visar faktiskt att relationer ökar risken för fetma. Därför är det extra viktigt att hitta en likasinnad partner om du vill hålla dig i form.

VANLIGA FRÅGOR

Är fitnessdejting bara för proffs?

Nej, fitnessdejting är inte bara för proffs. Fitnessdejting är till för alla som håller på med träning, träning och hälsa – och som vill ha en partner som också gör det.

Var kan jag hitta fitnessdejting?

I Sverige finns det ett fåtal dejtingsidor med fokus på fitnessdejting. Å andra sidan finns det många internationella sajter. Du kan även välja en traditionell dejtingsajt och sedan beskriva dina önskemål om partner i din profiltext.

netdatingsider

Link1
Link2
Link3

Kontakt

Om oss

Blog