Swinger dating – dejting för swingers

Swingerdating är dejting för swingers, det vill säga för personer som vill tillfredsställa sina sexuella önskningar genom att ha sex med olika partners. Antingen i privata hem eller på swingersklubbar.

Även om den svenska befolkningen i allmänhet är ett öppet folk med plats för alla (och alla sexuella läggningar) är det fortfarande en övervägande monogam kultur där vi (åtminstone utåt) håller oss till en partner i taget.

Under många år har swingersklubbarna och deras medlemmar därför levt – och i viss mån lever de fortfarande – något i skymundan. Ändå är det förvånansvärt många som har provat att svinga.

År 2015 uppskattades det att ungefär 85.000-95.000 svenskar hade försökt gå till en swingersklubb. Siffran är förmodligen betydligt högre i dag. Men totalt sett är det fortfarande en begränsad andel av den totala dejtingmarknaden – och många har bara gjort det i det fördolda.

Vad är en swinger?

Att vara swinger innebär att ha sex med någon annan än din partner. Och att du gör det i ett rum med andra människor. Vanligtvis sker detta på en swingersklubb, och vanligtvis finns det flera olika partners från tid till annan, beroende på lusten och de möjligheter som uppstår.

Till skillnad från en affär finns det (i bästa fall) inga känslor inblandade i att vara en swinger. Det handlar om sexuella behov och önskemål. Många deltar som par om de har olika sexuella behov men ändå älskar varandra. Andra går med som singlar för att få sina sexuella behov tillgodosedda utan att behöva en fast partner.

Varför swingerdating är en bra idé

Swinger dating - dejting för swingers - swinger dating

Swingerdating på nätet är en bra idé. Det är få som vågar berätta för sin nya flickvän om sin hobby först. Även om fler och fler människor lär känna swingers är det fortfarande en relativt liten andel av befolkningen som ägnar sig åt denna form av social och sexuell interaktion.

I Sverige är kulturen i allmänhet att hålla sig till en partner i taget. Därför är det få som talar högt om det om de går på en swingerklubb. Det kan därför vara svårt att hitta partners via vanliga dejtingsajter.

Om du väljer swingerdating kan du vara säker på att träffa likasinnade människor som gärna låter dig fortsätta din livsstil – och förmodligen går med på att swingera själva – om ni får ett förhållande. För dig som är singel är detta den bästa utgångspunkten för ett lyckat förhållande.

Swingerdating är också för dig som vill träffa andra swingers. Du kan till exempel komma överens om att träffas på en swingersklubb i närheten eller erbjuda dig att vara värd för ett evenemang.

Goda råd för swingerdating

Även om swingers i allmänhet handlar om att ha sex med olika partners i sällskap med andra, finns det många olika sätt att göra det på.

Vissa föredrar att ha sex med ett annat par, andra föredrar många partners under en natt och åter andra har bara oralsex med andra. Vissa föredrar klubbar, medan andra föredrar privata hem.

Därför är det viktigt att du när du swingerdater är tydlig med vad du söker i en swingerdate; både önskemål för din partner, men också önskemål som du själv har – och som du vill fortsätta att kunna uppfylla.

Goda råd för swingerdating på nätet:

  • Välj en snygg bild
  • Lägg till en video om du vill
  • Skriv en profiltext om vem du är och vad du söker
  • Var öppen och ärlig
  • Gör tydliga överenskommelser
  • Respektera dina egna och andras gränser

VANLIGA FRÅGOR

Vad är swinger dating?

Swingerdejting är dejting för swingers. Med andra ord dejta med syftet att hitta en partner som också är en swinger och som du därför kan fortsätta den livsstilen med. Eller en dejt som vill träffas på swingersklubben.

Vem kan bli en swinger?

Vem som helst kan bli swinger, och det är generellt sett kulturen att swingergemenskapen är väldigt öppensinnade. Alla är välkomna, oavsett kön, ålder, sexualitet och civilstånd. Vissa klubbar är till för alla, medan andra endast är till för män, kvinnor eller par.

netdatingsider

Link1
Link2
Link3

Kontakt

Om oss

Blog