Tinder Dating App – granskning av den populära appen

Tinder var den första riktiga dejtingappen i Danmark. Det är lätt att använda, kräver inte mycket tid och kan användas för att hitta en flickvän, en snabb flört eller för att ha tillfällig sex.

Ledamöter

100 mill.

Gratis profil

Ja

Målgrupp

Alla

Tinder är känd för att vara dejtingappen där du sveper. Du sveper åt vänster för att avvisa och åt höger för att gilla. Du tvingas ta ställning till profilen som dyker upp innan du kan gå vidare till nästa – och du kan bara ta kontakt om din like också gillar dig.

Det finns inte mycket information att sprida. Å andra sidan är antalet användare vanligtvis mycket stort och det kommer nästan alltid att finnas tillgängliga svepningar. Och om det inte finns några kan du helt enkelt utöka din radie lite. Å andra sidan finns det mycket att prata om när chatten börjar, eftersom det inte finns någon djupgående profiltext att utgå från.

Hur fungerar Tinder?

När du väl är inloggad i appen får du se en rad andra profiler via deras profilbild och en kort biografitext. Det är här du sveper till vänster eller höger.

Alla profiler du får se matchar dina filter för kön, avstånd och mycket mer. Du kan alltså välja en geografisk radie inom vilken du vill söka efter datum – och radien följer med om du flyttar någon annanstans.

Vem använder Tinder?

Tinder är verkligen en app för alla. Den är också internationell och används i många länder. Men det är utan tvekan unga människor som använder appen mest. Särskilt unga människor i 20-årsåldern. Detta kan vara ett tecken på att appen till stor del används för snabba flirtar och tillfällig sex, även om det finns exempel på användare som har funnit den sanna kärleken genom appen.

Om du aktivt letar efter en partner kan Tinder vara ett bra komplement, men ofta är det också en bra idé att ha en profil på en mer seriös app eller dejtingsajt, där du kan skriva mer om dig själv – och även läsa om andra innan du tar kontakt.

Fördelar med Tinder

En av de bästa sakerna med Tinder är att du kan komma igång snabbt. Du kan i princip ta en snabb selfie och skriva in ditt favoritcitat, så är du igång. Och appen är lika snabb att använda som den är att komma igång med. Det är bara att svepa tills du hittar en profilbild som ser intressant ut.

På så sätt sparar du mycket tid på att navigera på en plattform och läsa en massa profiltexter. Det fungerar på grundval av omedelbar fysisk attraktion – och sedan kommunicerar man online via chatt-systemet efteråt.

Det är värt att leta efter de små blå kryss som identifierar verifierade profiler – de som har bevisat att de är den de utger sig för att vara.

Tips för att använda Tinder

Tinder Dating App - granskning av den populära appen - tinder

I Tinder-appen är din profilbild det viktigaste. Appen är faktiskt utformad så att det är utifrån denna bild som andra kommer att svepa in eller ut dig. Därför spelar det ingen roll att välja en extra fin bild för att ha en chans. Det bör dock fortfarande vara en aktuell och snygg profil, eftersom du förhoppningsvis kommer att träffa en del av de matcher du får i verkligheten.

På Tinder kan du skriva en kortare biografi. Detta är ingen riktig profiltext, utan bara en möjlighet att skriva antingen ett citat eller några ord om dig själv. Det är alltid en bra idé att välja att skriva något som beskriver dig eller vad du söker.

Bra råd för din biografiska text på Tinder:

  • Om du bara är ute efter en snabb flirt eller lite skoj på gatan är det inget fel med ett humoristiskt citat eller en kvick kommentar
  • Om du är ute efter ett seriöst förhållande är det bättre att beskriva dig själv
  • Undvik att ange exakta platser, till exempel var du har studerat eller arbetar

VANLIGA FRÅGOR

Kan Tinder användas gratis?

Standardfunktionerna i Tinder-appen är gratis att använda. Du har dock olika möjligheter att uppgradera till extrafunktioner via abonnemangslösningar.

Kan du hitta en flickvän på Tinder?

I princip kan du hitta en flickvän på Tinder, men det kan ta tid. Det kan vara svårt att läsa vad andra användare letar efter med sin profil – och många är ute efter oförpliktigande sex eller en snabb flirt.

netdatingsider

Link1
Link2
Link3

Kontakt

Om oss

Blog