Gay dejting – dejtingsajter och appar för homosexuella

Gay dejting är dejting för dig som söker en partner av samma kön. Det finns gay dating i allmänhet, men det finns också mer specifikt gay dejting webbplatser som är avsedda för män som söker män.

Det finns numera många dejtingsajter och dejtingappar. Många är till för alla som söker en partner i någon form, medan andra webbplatser och appar är mer specifika när det gäller kön, ålder, karriär eller önskemål.

På de stora dejtingsajterna finns det många användare och det kan ta lång tid att hitta exakt det du söker. De mindre nischade webbplatserna är mer lätthanterliga. Om du letar efter en partner av samma kön kan du titta på dejtingsajter för homosexuella.

Varför använda gay dating?

Gay dejting - dejtingsajter och appar för homosexuella - gay dejting

Det är självklart att välja en av de stora, välkända dejtingsajterna när du vill ge dig ut på nätdejting. Men webbplatser med hundratusentals användare har nackdelen att det är betydligt längre mellan bögar och ännu längre mellan män som söker män.

Om du vill spara mycket tid och krångel när du tittar på profiler bör du välja en webbplats eller app som är särskilt avsedd för män som söker män eller kvinnor som söker kvinnor.

Fördelen är att alla har samma grund för att söka en partner av samma kön. Det finns inga missförstånd och du slösar inte bort din tid. Du kan ägna din tid åt att få kontakt med potentiella partners.

Välj rätt dejtingsajt eller app

Först och främst måste du välja en dejtingsajt som passar ditt syfte – och ”gay dating” är kanske inte tillräckligt specifikt. Du kanske letar efter en webbplats för enbart homosexuella – eller kanske är du intresserad av båda könen?

Dessutom måste sajten matcha det du söker, och det är skillnad mellan att söka äkta kärlek, en engångsrelation eller en stadig sexpartner. Vissa sajter är särskilt avsedda för de sistnämnda grupperna, och där är det inte meningsfullt att ha en användare om du letar efter en pojkvän.

Det är därför en bra idé att läsa om syftet med en dejtingsajt eller app innan du skapar en användare. Chanserna att lyckas är störst om du kommer igång på rätt plats.

Goda råd för homosexuella dejting

Det viktigaste när det gäller gaydejting på nätet är din profilbild och din profiltext.

Välj en bra – men attraktiv – profilbild

Välj en aktuell och snygg bild på dig själv. Förhoppningsvis träffar du några av dina matchningar i verkligheten, så att de får se hur du ser ut i alla fall – och det finns ingen anledning att ge falska förhoppningar genom att välja en tio år gammal bild eller en bild från en särskilt bra vinkel.

Skriv en kort, ärlig och positiv text

Din profiltext ska visa vem du är som person. Den ska berätta de viktigaste sakerna om dig; vad du gillar att göra och vad du letar efter i en dejtingprofil. Var ärlig och specifik, men undvik att ställa för många krav, eftersom dejting inte handlar om att fylla i en checklista. Se också till att du håller en positiv ton, eftersom det är det som lockar mest.

När du har laddat upp ditt foto och din text kan du börja. Nedan hittar du några tips om hur du kan börja dejta på nätet:

  • Ta initiativ och skriv till andra
  • Svara på alla förfrågningar – även om du inte är intresserad
  • Avvisa på ett korrekt sätt
  • Om det är en sida med frågor som ska fyllas i, fyll i så mycket som möjligt så att potentiella matchningar får bästa möjliga underlag för att göra ett val
  • Välj en offentlig plats första gången du träffar en match

VANLIGA FRÅGOR

Var träffar du homosexuella?

Det kommer successivt fler och fler dejtingappar och dejtingsidor som antingen är uteslutande för gaydejting eller som har det som en funktion. Vanligtvis när du skapar en profil kommer du att bli tillfrågad om ditt kön och det kön du letar efter.

Kan man vara anonym på Grindr och andra dejtingsajter?

På Grindr kan du använda sajten anonymt, så du behöver inte avslöja din identitet. Flera andra dejtingsidor och appar har samma funktion; men inte allt.Furesø

netdatingsider

Link1
Link2
Link3

Kontakt

Om oss

Blog