BDSM dating – Den ultimata listan över BDSM-sajter och appar

BDSM dejting är för personer som gillar BDSM-sex. Det vill säga dejting för personer som gillar S&M med bandage och dominans.

Med de populära böckerna och filmerna om Fifty Shades of Grey öppnades en mörkare värld av sex som tidigare varit tabu och sällan diskuterats internationellt.

I dag finns det en större förståelse för olika sexuella önskningar och inriktningar, och för att vanliga människor lätt kan bli upphetsade av en lite snyggare version av sänggymnastik. BDSM är den typ av sex som är bekant från populära filmer, där de sexuella rollerna är uppdelade i dominans och underkastelse, och där verktyg ofta används för att spela ut dessa roller.

Vad betyder BDSM?

BDSM dating - Den ultimata listan över BDSM-sajter och appar - bdsm dating

BDSM är en akronym för en kombination av följande tre olika sexuella inriktningar:

I princip sträcker det sig från hardcore sex med piskning, skärande och strypning till mer avslappnad dominans och underkastelse, där en part tydligt har kontrollen.

Även om de olika grenarna av BDSM kan vara mycket olika och sträcka sig från mild dominans till olika grader av smärta och underkastelse, är den gemensamma nämnaren för människor som gillar BDSM att de antingen tänder på att dominera eller bli dominerade.

Få människor tänder på både dominans och underkastelse, men ofta i varierande grad. De flesta är dock antingen ”top” (den som dominerar) eller ”bottom” (den som låter sig underkuvas).

BDSM dating online

Om du gillar BDSM på ett eller annat sätt är det ofta en bra idé att se till att du hittar en partner som tycker likadant. Särskilt om det är viktigt för dig att fortsätta i ett förhållande.

Det kan ofta kännas avskräckande att skriva det i din profiltext på en traditionell dejtingsajt, och därför kan det vara bra att välja dejtingsajter eller dejtingappar som fokuserar på sexuell läggning eller tillåter alternativ i användarprofilen. På så sätt kan du – på ett mer diskret sätt – hitta en partner som känner till den sidan av dig innan ni träffas.

Vilken app eller dejtingsajt som passar dig beror både på dina preferenser och på om du vill ha en fast relation med en likasinnad person, eller om du bara vill dela din sexuella läggning med andra.

I Danmark finns det nu ett fint urval av sexappar där du också kan ange dina sexuella preferenser. Det kan vara värt att börja här om sexdelen av ett förhållande har hög prioritet för dig.

Goda råd för BDSM-dating

Särskilt eftersom BDSM-dating kan vara ganska extremt och i vissa fall på gränsen till det yttersta när det gäller både smärta och potentiell skada är det viktigt att det finns gränser och begränsningar för mötet, men också att det finns en stoppskylt på plats.

När främlingar möts för hardcore sex med fokus på dominans och underkastelse finns det en risk för att gränser överskrids. Särskilt eftersom vissa inom BDSM gillar att skära, strypa och piska, medan andra kanske gillar smisk, urinsex eller handbojor.

Gränserna är fina och det är viktigt för alla parter att de respekteras för att få en bra upplevelse. Därför är det också viktigt att det finns möjlighet att sätta gränser längs vägen, t.ex. i form av gemensamt överenskomna ”stopp”- eller ”här och inte längre”-skyltar.

VANLIGA FRÅGOR

Vad heter det när man sätter på smärta?

I sexuella sammanhang används begreppet sadomasochism (SM) om ett förhållande mellan en sadist (som tycker om att vara dominant och att tillfoga smärta) och en masochist (som tycker om att bli dominerad och att drabbas av smärta).

Varför tänder du på smärta?

Det kan vara obegripligt för många att man kan sätta på smärta – men det finns fortfarande några som gör det. Förmodligen skulle det kunna förklaras som en kombination av gener, hormoner, tidigare erfarenheter och miljö.

netdatingsider

Link1
Link2
Link3

Kontakt

Om oss

Blog